Spectacol folcloric, la parohia Iosefin

„Festivalul inimilor“ de la Timișoara, ediția a XXXII-a, înscris în calendarul Comitetului Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice (CIOFf), aflat sub patronajul UNESCO, a reunit 13 formații folclorice de pe patru continente.

În cadrul acestei ample manifestări folclorice internaționale, organizate în perioada 5-9 Iulie, au avut loc o serie de evenimente culturale, dintre care amintim: expoziția de fotografie intitulată “Din inima Banatului” , în cadrul căreia au fost prezentate costumele tradiționale românești, expoziția de grafică “Din inimă, pentru inimi” și, ca în fiecare an, parada portului popular primită cu mare bucurie de către timișoreni.

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, organizator al acestui prestigios festival folcloric internațional, a hotărât ca, în ultima zi a manifestării, să fie prezentate spectacole în trei zone ale orașului: Dacia, Fabric și Iosefin. Astfel, duminică, după sfânta Liturghie, credincioșii parohiei Timișoara Iosefin au avut bucuria de de a participa la un minunat spectacol folcloric chiar în parcul lăcașului de cult, prezentat de ansamblurile din Grecia, Serbia și Turcia, însoțite de Dna Camelia Mingasson, director al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

După încheierea acestei superbe manifestări folclorice, preotul Ionel Popescu, vicar eparhial, a mulțumit doamnei director și oaspeților pentru această surpriză, apoi a făcut o scurtă trecere în revistă a celor mai importante momente din istoria parohiei Timișoara Iosefin. De asemenea, din partea parohiei au fost oferite oaspeților broșuri cu istoria acesteia și a bisericii, în limbile română și engleză.

Capitală Europeană a Culturii, Timișoara oferă, așadar, locuitorilor și turiștilor posibilitatea de a participa la numeroase manifestări de înaltă ținută artistică, așa cum a fost și tradiționalul “Festival al Inimilor”.